Under fredagen delade landshövding Helena Jonsson tillsammans med organisationen Företagarna ut priset för Årets Företagare i Jönköpings län.

Av de tio nominerade var det ägarna till Värnamoföretaget BSV arkitekter och ingenjörer – Mikael Rigert, Johnny Grauengaard, Mikael Andersson och Tom Ericsson – som tog hem priset.

– Det känns väldigt hedrande förstås, säger Johnny Grauengaard.

När priset presenterades i länsresidenset var man noga med att poängtera att även om alla nominerade hade fina företag, så gick priset till de som företagare utmärkt sig för deras personliga arbete med sina bolag.

– BSV har haft en god historik, jämn utveckling och har goda förutsättningar för att skapa mer arbetstillfällen i området. De andra företagen var också bra men BSV var bäst, säger jurymedlemmen Göran Qvarnström, företagsrådgivare Region Jönköpings län.

Varför tror ni gjorde att ni stack ut från mängden?

– Jag tror det var vårt engagemang som företagare. Vi jobbar mycket mot samhället, skolan och unga människor. Det tror jag är en viktig del, säger Mikael Rigert.

BSV har arbetat i skolan, dels med föreläsningar på högskolan i Värnamo men också i projekt med femteklassare.

– Vi vill vara samhällsbyggare, Johnny Grauengaard och förklarar en viktig framgångsfaktor för företaget:

– Ett bra ägardirektiv där vi ägare har satt agendan och driver företaget mot samma mål. Det gör att vi har fantastiskt snabba beslutsvägar, säger Johnny Grauengaard.

Nu har de chans att utses till Årets företagare i Sverige 2018. Vinnarna utses i oktober i Stockholm.