Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Apladalen är till för alla”

 
Visionspalatset i Värnamo
Visa alla artiklar

Vad finns det för visioner för Apladalen? – Min vision är att börja marknadsföra Apladalen så att den inte glöms bort, säger Arne Atterling.

Finns det några visioner för Apladalen? Ja, den frågan fick Bodil Swensson, tidigare ordförande i Värnamo Hembygdsförening, Arne Atterling, ledamot i Historiska Sällskapet Gamla Wernamo, och Linus Enochson, tekniska kontoret, äran att diskutera i Visionspalatset.

– Jag har en vision om att få bort cyklarna från Apladalen, sa Bodil Swensson, men blev ganska omgående besviken när Linus Enochson konstaterade att det inte finns så många andra lämpliga alternativ.

– Problemet är ju skolan och Apladalen är den naturliga kopplingen till skolan. Vi vill ju inte hänvisa skolbarnen ut på trafikerade gator.

Det har inte saknats visioner för Apladalen genom åren. För 25 år sedan köpte man in handelsträdgården för att skapa en ordentlig entré och ta bort känslan av att man går in bakvägen när man kommer från den stora parkeringen vid sporthallen. Nu håller entrén på att ta form, och det finns fler visioner för Apladalen, men det är ännu oklart när de kommer att förverkligas, berättar Linus Enochson.

– Jag tycker att man måste blicka tillbaka för att kunna få en vision. Min vision är att man måste börja marknadsföra Apladalen så att den inte glöms bort, säger Arne Atterling.

Enligt Linus så är det inte på det viset att kommunen glömmer bort Apladalen.

– Vi försöker skapa mervärden, exempelvis av saker som ändå måste göras, säger han och nämner slåttern som ett exempel.

Slåttern har de senaste åren skett med häst för att göra det lite mer trivsamt.

I och med att djuren försvann från Apladalen i år (kaniner uppges dock vara tillbaka), så föreslog Arne Atterling att man ska lyfta fram andra djur i parken, exempelvis fladdermössen och fåglarna. Vad sägs om en fladdermussafari till exempel?

Bodil Swensson tror att många Värnamobor lever i i tron att hembygdsföreningen har någon slags option på Apladalen.

– Så är det inte, Apladalen är till för alla. Det är tillåtet för vilken förening som helst att skapa arrangemang i parken.