Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anvegård uttagen till Algarve Cup

I månadsskiftet spelas Algarve Cup. Gör Anna Anvegård sitt andra landslagsmål då?

Sverige möter Schweiz (27/2) och Portugal (1/3) i sin grupp. Efter det blir det några dagars spelledigt före placeringsmatchen den 6 mars.

"Det blir tre riktigt bra matcher. Med tanke på att många av våra spelare kommer från allsvenska klubbar som precis har kommit igång för året gäller det att hitta en bra nivå när det gäller belastningen. Och utifrån det fungerar det väldigt bra med tre matcher i turneringen", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollsförbundets webbplats fyra månader före Sveriges VM-premiär mot Chile.

Han har precis som vid de senaste landslagssamlingarna tagit ut Anna Anvegård från Bredaryd i truppen. Forwarden, som spelar i Växjö DFF, har gjort ett mål på fem landskamper.

Det är också klart att Tilde Johansson från Värnamo kommer att vara med på ett läger med F17-landslaget. 32 spelare är uttagna till samlingen som sker på Bosön 20-24 februari.