21-åringen blev tvåa i skytteligan med sina 14 mål och prisades för Årets genombrott på Fotbollsgalan. Dessutom har hon tagit en landslagsplats och har stor chans att komma med i den svenska VM-truppen.

I en intervju med nyhetsbyrån TT bekräftar Anvegård att det funnits anbud från både svenska och utländska klubbar. Men hon känner sig inte klar i Växjö och kommer att stanna i Sverige något år till, berättar hon.

Relaterat till artikeln

– Det var inte så att jag direkt efter säsongen kollade mig omkring, jag kände ju att Växjö var huvudfokus. Sedan är det klart att jag lyssnade på andra förslag, säger anfallaren och fortsätter:

– Det vi började på förra året känns väldigt bra och personligen har det utvecklat mig väldigt mycket som spelare. Jag trivs väldigt bra i staden och i laget så det kändes rätt så självklart. I Växjö känner jag att jag har stor chans att få spela och jag vet hur det fungerar. Då känner jag mig trygg och hoppas att jag kan prestera.

Växjö DFF gick enligt Smålandsposten back 700 000 kronor under sitt debutår i damallsvenskan, och enligt tidningen har klubben ett negativt eget kapital på 563 000.

Relaterat till artikeln

En försäljning av Anvegård hade därmed gett Växjö en välkommen inkomst. Men sportchefen Frida Andersson tycker att det är viktigare att Anna stannar i klubben, även ekonomiskt sett.

– Ja, det skulle jag nog säga, framför allt sportsligt. Säg att hon kommer med till VM och gör succé där också. Efter VM blir hon naturligtvis en publikdragare till våra matcher. Hon är värd mycket mer hos oss än att vi ska sälja henne för en peng och att hon försvinner.