För första gången spelade Sveriges damlandslag på nationalarenan i Solna. 25 882 i publiken innebar det högsta åskådarantal som har sett en svensk damlandskamp på hemmaplan.

Rekordpubliken fick dock se ett Tyskland som var klart bättre än Sverige inledningsvis. Efter 0-0 i paus såg Kathrin Hendrich och Linda Dallman till att Tyskland skaffat sig en 2-0-ledning. Men under den sista halvtimmen vaknade Sverige och flyttade upp spelet rejält.

Förbundskapten Peter Gerhardsson gjorde då ett antal byten där bland andra Anna Anvegård byttes in. Efter att Sofia Jakobsson fälldes i straffområdet såg lagkapten Caroline Seger till att reducera till 1-2 från elvameterspunkten.

Sverige hade sedan ett antal kvitteringschanser, bland annat genom Anna Anvegård och tyskorna var rejält tillbakapressade i slutet av matcherna. Men tyskorna lyckades hålla undan och vinna – som de har gjort mot Sverige så många gånger genom historien.

På tisdag spelar Sverige en ny landskamp borta mot Österrike. Det blir sista matchen innan Peter Gerhardsson i mitten av maj presenterar truppen till sommarens fotbolls-VM i Frankrike.