I Sveriges första match i VM mot Chile var det Stina Blackstenius som spelade från start som anfallare. I den andra gruppspelsmatchen mot Thailand var det istället Anna Anvegård från Bredaryd som startade. Inför gruppfinalen mot USA som spelas på torsdagskvällen är det oklart vem som får chansen på topp.

Relaterat till artikeln

Anvegård, som även hoppade in i öppningsmatchen, har stora förhoppningar om att kunna få starta, trots att Blackstenius var förstavalet inför VM.

– Varje minut man får spela är superkul. Men jag åkte inte hit för att se och lära utan jag ville bidra. Det har känts okej på träningarna och det är jättekul att man har fått förtroendet. Så man får hoppas att man får det ännu mer framöver, säger Bredarydstjejen till Göteborgs-Posten.

Förväntar sig en tuff match

22-åringen hade bara gjort nio landskamper inför VM men har imponerat och utmanar nu den mer erfarne Stina Blackstenius om startplatsen som centralanfallare. Anvegård har ännu inte gjort något mål i VM och hoppas att det lossnar snart.

Relaterat till artikeln

Hon berättar att hon tycker att hon stärkte sina aktier genom en stark första halvlek mot Thailand. Anna Anvegård vet inte om hon får en ny chans mot USA men hon vet att det kommer att bli en mycket tuff uppgift.

– USA är typ världens bästa lag. Det är viktigt att vi är noggranna i allt vi gör. Offensivt och defensivt. Defensiven kommer ställas på helt andra prov än tidigare. Nu gjorde Thailand ett mål och de gjorde det jättebra där, men det går nästan inte att jämföra. Det kommer att bli en mycket tuffare match, säger hon till GP.

Besked innan matchstart

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson brukar ofta prata om att det finns en startelva och en "slutelva" och att båda är minst lika viktiga. Han vill dock inte avslöja hur någon av elvorna kan komma att utformas.

– Det finns olika möjligheter att börja matcher och avsluta matcher. Exakt hur vi gör imorgon, det får vi visa imorgon, sade förbundskaptenen på onsdagens presskonferens.

Sverige är redan klara för åttondelsfinal i VM och möter USA i den sista gruppspelsmatchen på torsdagen. Matchen börjar klockan 21:00 och huruvida Anvegård får starta eller inte presenteras en timme före avspark.

Relaterat till artikeln