Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anslutningskostnaden kunde varit billigare

Gunnar Crona ordförande i Värnamo Energi och Johan Nissinen är oense om vad som är ockerpriser för fiber på landsbygden.

Generellt höjs värdet på en fiberansluten fastighet med motsvarande anslutningskostnaden därför att de flesta köpare vill ha och värderar att det finns fiber. Sett ur den synvinkeln är anslutningskostnaden ingen stor sak.

Det som inte kommit fram i dialogen mellan Crona och Nissinen är att om Värnamo Energi högprioriterat en utbyggnad av fiber på landsbygden för ett antal år sedan hade man haft bra mycket mer stödpengar att hämta. Den sista landsbygdsutbyggnaden av fiber i Sävsjö kommun blev alltså klart dyrare för kommunen än de man gjorde i ett tidigare skede. Så de på Värnamos landsbygd som får betala mer för fiber i dagsläget ska ändå vara medvetna om att hade man från kommunens sida varit ute tidigare och opportuna med bidragen som i Sävsjö kommun så hade det blivit rätt mycket billigare för kunderna på landsbygden.

Mikael Sterner, Sävsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel