Daniel Röjsel, tävlandes för SMK Dala men boendes i Anderstorp, var i dalaorten Lima, strax söder om Sälenfjällen, för LBC-Ruschen under helgen.

En tävling som blev en succé. Röjsel hade nämligen bytt från en tvåhjulsdriven bil till en fyrhjulsdriven dito inför tävlingen.

De mil han hade i ryggen innan var de fem mil han fick i hop under testet inför tävlingen.

- Det gick bra på testet i fredags. Jag började redan där känna mig bekväm i bilen. Jag trodde att vi skulle kunna utmana om topptiderna på några sträckor, men egentligen hade jag ingen aning om hur det skulle gå bland det här tuffa startfältet, säger Daniel i ett pressmeddelande.

Det tog kort tid att acklimatisera sig i bilen då Röjsel plockade sträckplaceringarna 8, 5, 1, 2, 1 på de första fem sträckorna.

Det gav en andraplats inför sista sträckan bakom ledande Kjell Sandberg. Men när sista sträckan var körd så var det inget snack: Röjsel vann med klara 17 sekunder totalt efter att ha varit 17.7 sekunder före Sandberg på sträckan.

- Det borde ju inte gå! Att få köra en av Sveriges häftigaste bilar i en av Sveriges häftigaste tävlingar ju en sak, men att vinna totalt direkt i debuten har jag svårt att sätta ord på, säger han i samma pressmeddelande.