Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anderstorpsbaserade Acron förvärvar – vill erbjuda helhet

3D-printföretaget Acron i Anderstorp har förvärvat konsultbyrån Plastic Engineering Scandinavia, även de från Anderstorp. Syftet med förvärvet är att Acron vill kunna erbjuda hjälp från idé till färdig produkt.

Anderstorpsbaserade Acron har i över 20 år jobbat med 3D-printing för att skapa prototyper och produkter i plast.

– Tidigare har vi alltid arbetat utifrån kundens underlag. Kunden ritar och vi printar. Vi har nu sett ett ökat behov av konstruktionshjälp, att vi hjälper kunden att rita. Kunden ska kunna komma hit med en idé och vi hjälper till från idéstadiet till att de har produkten i handen, säger Kim Johansson, marknadsansvarig Acron.

Det är alltså där Plastic Engineering kommer in. De har kunskap inom produktutveckling och konstruktion med fokus på plastdetaljer. De ska stå för utvecklandet och ritandet av idéer.

– Vi blir en teknikkonsult i det avseendet, och det är vad Plastic har arbetat med tidigare, säger Kim Johansson.

Med förvärvet anställs Mattias Johansson, VD och konstruktör på Plastic Engineering, i Acron för att internt konstruera och optimera design och konstruktion för 3D-printing. All verksamhet, både den som Acron tidigare skött och den del som Mattias Johansson och Plastic Engineering kommer stå för, kommer utgå från Anderstorp.

– Han har flyttat in hos oss i Anderstorp, sedan kommer han arbeta mycket på plats hos kunder. Men han utgår ifrån våra lokaler på Acron.

Kim Johansson tror att Acrons förvärv innebär ett stort lyft för företagets möjligheter att erbjuda "hela kedjan".

– Vi kan ta helheten i många projekt på ett sätt som vi inte kunnat tidigare.