Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anderstorp stryks ur DTM-racingkalendern

Det blir ingen DTM-tävling i Anderstorp i sommar. Den tyska racingserien för standardbilar har beslutat att stryka alla tävlingar utanför Tyskland, Belgien och Nederländerna.

Detta beroende på "logistiska och hälsomässiga komplikationer som coronaviruset medfört", skriver Anderstorpsarrangören i ett pressmeddelande. Tävlingarna i Ryssland, Storbritannien och Italien ställs också in.

"Det är förstås otroligt tråkigt att situationen tvingat fram det här beslutet. Vi hade verkligen sett fram emot att leverera den största racingtävlingen i landet nu i sommar, säger Peter Eklund, vd på Scandinavian Raceway, i ett pressmeddelande.

Han säger att den tydliga ambitionen är att vara tillbaka i kalendern nästa år.

Biljetter som köpts till DTM-tävlingen i Anderstorp kommer att återbetalas. Man kan också välja att växla in sin biljett mot en ny, giltig för valfritt DTM-race under hela nästa år.

– Jag vill tacka alla som stöttat oss det här senaste halvåret, som köpt biljett och som erbjudit sig att ställa upp både som funktionärer och i andra viktiga funktioner, säger Carry Mårtensson på Anderstorp Racing Clubi pressmeddelandet.

– Vi känner verkligen att DTM-projektet har givit vind i seglen för banan och vi har, trots dagens besked, återetablerat Anderstorp på den internationella spelplanen. Vi hoppas kunna arrangera många stora evenemang, däribland DTM, i framtiden, tillägger han.

Den reviderade DTM-säsongen 2020 kommer att genomföras utan publik, med premiär på Norisring i Tyskland den 10-12 juli.