Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känd tv-profil besöker Värnamo i ”Anders och knarket”

Tv-profilen Anders Öfvergård sätter fokus på drogproblemen i tre avsnitt. Bland annat intervjuas unga i Värnamo som säger att ”drogerna flödar”.

Värnamo Nyheter har fått ta del av dokumentärserien ”Anders och knarket” på förhand. Det är en skakande skildring av knarket i dagens samhälle. Anders Öfvergård träffar tullare, polis, unga knarkare och de som lever på att sälja droger. Han pratar även med unga människor i olika städer, bland annat Värnamo och i Jönköping. I början av det första avsnittet sitter Anders Öfvergård och läser högt ur Värnamo Nyheter från april i år.

– Rekordmånga narkotikabrott har anmälts i Värnamo första kvartalet, säger han.

Han träffar ungdomar i Värnamo som säger att ”drogerna flödar” och andra vittnar om den otrygghet som de känner när de rör sig i Värnamo. Lennart Karlsson, en erfaren narkotikapolis i Stockholm menar att Plattan har flyttat ut i hela Sverige. Han tar Värnamo som exempel.

– Skulle någon ha sagt för tio år sedan att du kommer ha gängkrig i Värnamo, då hade jag skrattat. Det gör jag inte i dag.

”Anders och knarket” (3 delar), har premiär på måndag den 25 november TV4.