Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alma ska tävla i Göteborg Horse Show: "Jag är så glad"

Drygt 50 ponnyryttare tävlade – om tre platser. Alma Blommesköld tog en av dem.

I helgen befann sig elvaåriga Alma Blommesköld, Värnamobygdens ryttarförening, på Grevagården i Skultorp (några kilometer söder om Skövde).

Målet där var att försöka bli topp 3 och därmed komma till final i "Sverigeponnyn", som avgörs under stortävlingen Göteborg Horse Show i februari nästa år.

Och det lyckades Alma med, på hästen Höryda Joy’s Sunshine Pearl. Alma vann till och med kvalet. Efteråt var hon mycket nöjd.

”Jag har länge drömt om att få tävla i Scandinavium i Göteborg. Då man måste vara minst elva år för att få kvala så har jag sett fram emot denna dagen så jag är så glad att jag lyckades nå ända fram”, säger Alma i ett pressmeddelande.

Tävlingen var ett av 14 kval runt om i Sverige. Det hölls också ett i Gislaved. Tilda Svensson, Värnamobygdens ryttarförening, kom där på fjärde plats.