Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allhelgonahelgens öppna ateljé en kär tradition för Ann

Ta chansen och besök en livs levande konstnär. I helgen är det öppet hus i Ann Janssons lilla ateljé i Harfall utanför Skillingaryd.

Mörkret och kylan sänker sig över den lilla stugan och ytterligare ett vedträ matas in i kakelugnen. Ute på fältet skuttar ett rådjur, annars är allt stilla.

Från Skillingaryd eller motorvägens södra avfart har vi åkt förbi Anderssons mekaniska, tagit av mot Högabråten. Vidare åt höger på grusvägen, förbi ett område där det planerades vindkraftverk, genom skogen och förbi några fallfärdiga ödehus. Sedan var vi framme i Harfall.

Enligt Ann ska det finnas skyltar från väg 152 till gården där ateljén ligger rakt upp till vänster.

Ann Jansson är en social person som gärna pratar konst och olika tekniker. Själv gillar hon att arbeta med glas:

– Det började för många år sedan när Goy Persson ordnade kurser för länets konstnärer. Under den tiden ”råkade” jag komma på en teknik där akvareller kombineras med blästrat glas, berättar hon.

Några exempel på den konstformen sitter på väggen i den lilla ateljéns välordnade kaos. Spotlights i taket gör det svårt att missa något. Förutom glaset är det akvarellerna som dominerar.

Tiderna som gäller under lördag och söndag är 12–17.