Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävlingsverksamheten inställd – då livesänder Värnamo SS

Det kommer inte tävlas förrän tidigast i augusti. Då arrangerar Värnamo SS en egen tävling på första maj. En tävling som dessutom kommer att livesändas. – Ett bra sätt att hålla uppe motivationen, tycker Värnamos simmare.

Värnamo SS får som alla andra klubbar hålla tillgodo med träning i coronatider. Tävlingsverksamheten har ställts in ett bra tag framöver.

– Tävlingarna har ställts in efterhand. Swim Open ställdes in, och sedan kom ett besked förra veckan om att SM och ungdoms–SM inte kommer att avgöras. Och sedan kom också beskedet att helgens tävling i Jönköping ställs in. Nu blir det inga tävlingar förrän tidigast augusti, berättar Värnamo SS chefstränare Christoffer Arvidsson för Värnamo Nyheter.

– Jag tycker det är ett rätt beslut att ställa in. Det hade kanske gått att ha en del småtävlingar men det är rätt så att man inte utsätter andra för någon risk att bli smittad. Men det är inte helt lätt att hålla motivationen uppe, för det är ju på grund av tävlingar som man håller på att träna. Vi får göra det bästa av situationen.

Tre olika pass

Fredagens interna tävling i Värnamo kommer att vara uppdelad. Och den kommer att sändas på Youtube.

– Vi delar upp så vi inte blir för många samtidigt. De äldre simmarna tävlar på morgonen och senare på dagen. Och de yngre kommer simma mellanpasset. Vi kommer max att vara 35 eller 40 stycken åt gången, berättar Christoffer Arvidsson.

– Vi inte kan ha publik, det är därför som vi livesänder. Vi har tävlingen för att utvärdera träningen och se att vi ligger i fas till tävlandet börjar igen, fortsätter han.

Värnamo SS adepter tycker det ska bli roligt att i alla fall få någon sorts tävling i dessa tider.

– Men det är väldigt tråkigt att inte få träffa sina vänner på tävlingarna, säger Nina Mirkhan.

Trist att inte tävla

– Vi tränar ju för att tävla så det är trist, tycker Lovisa Svensson.

Men det gäller att göra det bästa av hela situationen.

– Ja, och det är roligt att det blir en sådan här tävling. Det gäller att hålla motivationen uppe, förklarar Siri Bälter.