Gnosjö kommun tränar med hjälp av den före detta boxaren och programledaren Paolo Roberto – 15 minuter med Paolo, heter träningsmodellen.

Det är en webbaserad fysträning som 307 anställda tränar som en del i kommunens friskvårdsprogram. Tanken är att programmet ska motivera till rörelse för att hålla arbetarna friska.

– Jag känner själv att jag har blivit starkare i mina ben, säger kommunens friskvårdskonsulent Mona Bengtsson, som tagit träningsprogrammet till kommunen.

– Detta gynnar oss alla, vi får bättre balans och styrka samt att arbetsglädjen ökar och vi får kul på fikarasterna när vi kan berätta vem som har mest träningsvärk, säger Mona Bengtsson.

Mona berättar att träningsprogrammet är uppdelat i nio nivåer som man individanpassar. Passen är ju gjorda av boxaren Paolo Roberto så det är tuffa pass.

– Vi är 16 personer ifrån Töllstorpshallen som är med och tränar i laget Järnspökena. Alla kämpar på jättebra, säger Mona Bengtsson, friskvårdskonsulent, Gnosjö kommun.

När tidningen är på plats så har de anställda på Töllstorpshallen precis kört ett pass intill badhuset.

– Jag tycker det är helt ok, man har träningsvärk på kvällen – men man behöver det, säger fastighetsskötare Daniel Carlsson.

Daniel får medhåll av sin kollega, badmästaren Lotta Sjöblom.

– Jag tycker det är kul, det känns skillnad i kroppen. Det är inte alltid det är kul – men det är bara att kämpa på, säger badmästare, Lotta.

Bäst av alla i kommunen tränar Therese Åkerlund på Regnbågens förskola. Hon leder individtoppen på 6 800 poäng.

– Jag simmar, cyklar och tar långa kvällspromenader. Jag tycker det är kul att röra på mig, säger Therese Åkerlund.

Therese berättar att hon inte ser det som en tävling utan ett bra ett sätt att inspirera till träning och det är jättebra att man får igång personer som kanske inte brukar träna annars.

Mona Bengtsson tycker att "burpees" är det jobbigaste träningspasset.

– Man ska fara upp och ner, det är inte riktigt bra för blodtrycket, men annars är det väl bra för det mesta, skrattar Mona Bengtsson.