Sedan 2008 har Filip Wernefur från Skillingaryd varit inne i rallysvängen som kartläsare. Inför förra säsongen beslutade han och Dennis Rådström att avbryta sitt samarbete efter flera år.

– Jag har haft fantastiska år ihop med Dennis, men till 2017 så valde vi att satsa vidare var för sig. Men dock ville vi fortsätta driva på varandra till att hela tiden ta nästa steg och fortsatte vårt samarbete med notskrivning, säger Filip själv i ett pressmeddelande.

Uppbrottet blev trots allt en succé för båda parterna. Dennis Rådström tog sig till VM i juniorklassen och för Filip slutade det i ett SM-guld tillsammans med föraren Pontus Åhman.

Guldet ledde också till att paret tillsammans fick bli en del av en av en av de största satsningar inom svensk rallysport, det Säterbaserade teamet R-sport Sweden. Målet är att upprepa bedriften från den här säsongen och ta ännu ett SM-guld.

– Det ska verkligen bli roligt och jag känner mig stolt över att få detta förtroende av Pontus och R-sport Sweden. Både R-Sport och Pontus har det där lilla extra som krävs för att vinna och det gör mig extremt taggad inför 2018, säger Filip.