På torsdagen meddelade Garo, som har sitt huvudkontor i Gnosjö, att man varslar 25 anställda. Det handlar om att man anpassar organisationen "till rådande omvärldsförutsättningar", skriver man bland annat i ett pressmeddelande.

– Vi har varslat om en uppsägning på 15 tjänster i Sverige och 25 totalt i Garo-gruppen, säger Patrik Andersson, vd och koncernchef.

Har detta med situationen med corona att göra?

– Nej, det har det inte, det är en anpassning av organisationen. Det har egentligen inte med corona att göra. Corona är jättesvårt att bedöma nu, i vilken omfattning det kommer påverka, säger Patrik Andersson och menar att det handlar om att effektivisera organisationen.

Enligt Patrik Andersson var denna effektivisering planerad sedan tidigare.

Kommer effektiviseringen tidigare, på grund av corona?

– Nej, det kan jag inte säga, men det är klart att det skapar en osäkerhet i det här, men den påverkar inte så.

Kommer anställda i Gnosjö att påverkas av varslet?

– Det vet vi inte än, utan det är en förhandling som påbörjas med facket. Det påverkar Sverige, mer kan vi inte uttala oss alls om i dagsläget.

Garo meddelar också att, av de 25 tjänsterna som man planerar att minska med, är majoriteten tjänstemän i Sverige och Polen.

– Det är en förhandling som görs med de fackliga organisationerna, säger Patrik Andersson och fortsätter:

– Det är en långsiktig anpassning och effektivisering. Vi är ett bolag som tänker långsiktigt. Vi behöver effektivisera och detta är en del i den processen.

Relaterat till artikeln