Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20 avslöjade i sexköpsrazzia i Jönköping

Polisen har under en längre tid haft en riktad insats mot människohandel i Jönköping. Arbetet har lett till att 20 personer har ertappats med sexköp och en person är misstänkt för koppleri, uppger SVT Jönköping.

Det är under två månader som polisen har riktat resurser för att försöka förhindra sexhandeln och kartlägga prostitutionen. Polisen har också gripit en person som hyrt ut en lägenhet till en person som sålt sex, säger Marcus Anefur, gruppchef inom Jönköpingspolisen, till SVT Jönköping.

– Det finns en hel del som köper sex i Jönköping och kopplingen till organiserad brottslighet är hög. Prostitution är en del av den organiserade brottsligheten, säger Marcus Anefur till kanalen.

Kommer inte från Sverige

Enligt polisen är det kvinnor som inte kommer från Sverige som är en stor del av sexhandeln. Anefur berättar även för SVT Jönköping att när de haft en stor insats sprids det till olika forum på nätet där både säljare och köpare finns.

– Då kan vi märka att det är tyst ett tag, men sedan kommer verksamheten igång igen och då fortsätter vi med vårt jobb, säger han till SVT Jönköping.