Markarbetet är avslutat och inom kort kan första bebyggelsen på området bli verklighet.

– Nu ska vi ut med information om lägenhetshuset vi planerar och jaga intresseanmälningar, berättar Mikael Eliasson.

Det är han och hans fru Anneli som 2004 och 2007 köpte de 20 hektar som i dag kallas Strandudden. Först ville de bygga upp ett fritidsområde på platsen, men planerna har efter hand ändrats.

Inhägnat område

Strandudden ska bli en plats för permanentboende med lekplats, spa, boulebana, tennisbana och privat badplats. Det kommer också att finnas vaktmästare som klipper gräs och skottar snö.

– I USA kallas den här staycasion, bekvämt som på semestern fast hemma, säger Eliasson.

Området kommer även att vara inhägnat och stängt för allmänheten, viket av en del uppfattas som kontroversiellt.

Annons

– Det är alltid någon som tycker att det är negativt med gated communities, men det finns de som vill bo så och inte ha folk som springer och tittar in i trädgården.

– Men strandremsan och stranden kommer att vara tillgänglig för allmänheten.

800 kvadratmeter

Först ut blir ett lägenhetshus med 18 lägenheter i tre olika storlekar, 150, 170 och 800 kvadratmeter. Enligt Mikael Eliasson är intresset stort för bostäderna.

– Vilket lyft det kommer att bli för hela området när det kommer att flytta nya människor hit, säger han.

Efter lägenhetshuset kan det bli både fler lägenheter och fristående villor. Totalt planerar Eliasson för mer än hundra bostäder.

– Vi utgår utifrån vad folk vill ha. Är det lägenhet, så ordnar vi det, är det hus med trädgård går även det att ordna. Vi har hela bredden och passar både familjer och pensionärer.

Virtuellt i 3D

Inget visningshus kommer att byggas. I stället har lägenheterna som erbjuds på Strandudden byggts upp virtuellt och finns tillgängliga på hemsidan.

Mikael Eliasson planerar även att närvara vid Affärsracet i Anderstorp. Där kommer besökare att erbjudas möjligheten att se lägenheterna i 3D genom en form av virtuella verklighetsglasögon.

– Det är väldigt effektfullt.

Sedan starten har Mikael och Anneli Eliasson mötts av både positiva och negativa reaktioner på planerna för Strandudden.

Har du någon gång under åren tvivlat på det ni gör?

– Aldrig på själva idén.