För snart två år sedan flyttade Zenergy från Lovsjöområdet i Jönköpings kommun till före detta Vattenskärs anläggning Skillingaryd.

Läs mer: Företag byter ort

Sedan dess har vi kunnat följa företagets utveckling, med leveranser till såväl närområdet som till resten av landet. Den förstärkning på personalsidan som nu genomförs förutsågs redan i somras när företaget tecknade en stororder om leverans av 750 lägenheter under fem år.

Läs mer: Demohus i Skillingaryd, Stororder på 90 bostäder till Zenergy och Zenergys stororder ökar behov av fabriksyta och personal

Annons

— Den här expansionen är nödvändig för att kunna möta de order som vi förväntar oss inom våra samarbeten med Wallenstam och K-Fastigheter. Nu har vi ett stort fokus på att skala upp produktionskapaciteten med bibehållen kvalitet, säger vd Olle Magnusson.

Tar hem produktion?

I januari 2018 börjar en ny produktionschef, Staffan Ivarsson, som enligt ett pressmeddelande har en gedigen erfarenhet inom modultillverkning. Företaget kommer även att anställa en ekonomichef (CFO), Magnus Hjalmarsson. Den nuvarande fabrikschefen (COO), Robert Gurbin, får samtidigt ta klivet upp till att bli vice vd.

Ytterligare rekryteringar görs inom sektorerna inköp och konstruktion. Dessutom finns funderingar på att starta egen produktion av strategiskt viktiga plåt och stålkomponenter.

— Vår utmaning framöver är inte längre att sälja in vårt koncept, utan att växa på ett kontrollerat sätt tillsammans med våra samarbetspartner, säger Olle Magnusson.

Ägande ska engagera

Många företag har i dag svårt att rekrytera såväl produktionspersonal som nyckelpersoner till ledande befattningar. Vi har tidigare berättat att en stor del av Zenergys produktionspersonal kommer från bemanningsföretag i form av EU-medborgare från Polen och Litauen.

För att stärka tillhörigheten och öka engagemanget för anställda beslutades redan i maj om att erbjuda teckning av nya aktier i företaget. Samtliga accepterade erbjudandet.

Se även: Vaggeryd växer: Huskroppar och nytt företagsprojekt