Den 20 november delas Visa vägen-priset ut till arbetsgivare eller eldsjälar som på olika sätt öppnar arbetsmarknaden för personer med funktionsvariationer. 272 företag är nominerade i kategorin Årets arbetsgivare och ett av dessa är Welands AB från Smålandsstenar.

– Det är såklart otroligt smickrande att få den här nomineringen. Vi har egentligen bara varit oss själva och då är det extra kul att vi uppmärksammas i detta sammanhang, säger företagets vice VD Björn Henriksson.

Uppskattat

Annons

I drygt två års tid har företaget jobbat tillsammans med Samhall som förser Weland med bemanningslösningar. Björn Henriksson är nöjd med hur samarbetet har fungerat.

– Det berikar vår verksamhet och det är uppskattad bland våra medarbetar så det är något som jag hoppas att vi kan fortsätta med.

"Hade varit stort"

Även om det viktigaste inte är att vinna utan att fokuset hamnar på arbetet som ligger bakom skulle Björn Henriksson gärna kamma hem priset den 20 november.

– Det är en lång väg kvar till ett eventuellt pris, men det är klart att det hade varit jättestort att vinna. Jag hoppas bara att priset kan hjälpa till att sprida kunskap om Samhall, vad de arbetar med och hur man som arbetsgivare faktiskt kan göra affärs- och samhällsnytta på samma gång, avslutar Björn Henriksson.