Värnamo Nyheter

Annons

Waggerydsdagen får extraskjuts av Alfapengar

Waggerydsdagen får extraskjuts av Alfapengar

För andra året i rad fick Alfastiftelsens representant ställa kosan till Vaggeryd. Och som tidigare var fickorna – bildligt sett – fulla med tusenlappar.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Johan Svensson matchhjälte när Värnamo vann

Länsderbyt avgjordes på övertid – genom självmål

De flesta på Finnvedsvallen räknade nog med att mötet mellan IFK Värnamo och Assyriska skulle sluta 0–0. Men då avgjordes plötsligt matchen med ett självmål. Matchklockan hade då passerat 90 minuter. De tre poängen för Assyriska gör att man tog ett mycket stort kliv mot nytt kontrakt.

Kungälv tog bonuspoängen hemma mot Gislaved

Bellman – svenska språkets störste poet?

I en 750 sidor tjock biografi har Carina Burman samlat vad man rimligen kan veta om Carl Michael Bellman. Allt är inte lika intressant, men visst formar hon en helbild av en diktare som förmådde skapa Fredmans epistlar, ett av den svenska litteraturens främsta verk.

Nu är Sagas svärd redo att visas

Under söndagen i Tånnö berättade arkeologen Annie Rosén och Saga Vanecek om hur det gick till efter att Saga hittade vikingasvärdet i Vidöstern och vad de nu vet om svärdet.

Bredarydstjejen Anna Anvegård sköt SM-guldet till Rosengård

Förra helgen satte hon målet som skapade guldläget. Nu svarade succéanfallaren Anna Anvegård, som kommer från Bredaryd, för fullträffen som behövdes för att säkra Kronprinsessan Victorias pokal. Rosengård spelade 1–1 hemma mot Vittsjö och tog hem SM-guldet 2019.

Hon driver ett av Sveriges framgångsrikaste företag

Ska vi Leka är e-butiken från Värnamo som säljer Lego i alla dess former. Nu har den listats som en av Sveriges 100 mest framgångsrikaste e-handelsföretag.
– Klart man blir stolt, säger ägaren Lisa Arvell.

Vaggeryd bygger del 10: Från fasader till markarbeten

Kommunens två gigantbyggen, Tor och Mejeriet, ångar vidare. Där handlar det nu om att få till snygga fasader. Samtidigt jämnar grävskoporna marken för nya projekt.
Artikel 2 av 9
Johan Svensson matchhjälte när Värnamo vann
Tillbaka till startsidan