Det kunde ha tagit slut redan i gruppspelet då två måstematcher blev mycket spännande. Dels mot Kanadas Rob McLeod och hans teampartner men ännu närmare förlust var det mot ett amerikanskt par. I slutet av matchen och 13 lika var det bara någon tiondel från en dubbel och förlust men Dieter och Anton lyckades reda upp det hela och därmed avancera till topp–10. Väl där stämde allt och de vann under första dagen sina fyra första matcher. Segern mot andrarankade Kay/Hasselberth satte ett rejält avtryck i tabellen och stärkte självförtroendet.

Inför sista matchen i topp–10 behövde de besegra fjärderankade Brandt/Hank från USA för att nå semifinal. Matchen blev mycket bra både i försvaret och anfall. Initiativet och momentum låg hela tiden hos svenskarna och via seger med 15–12 var semifinalplatsen klar. Topprankade Damon/Brandtberg blev däremot alldeles för svåra och det var aldrig ens nära att bli spännande. De var överlägsna och vann även VM-guldet. Inte en enda set–förlust i hela turneringen säger det mesta.

– Detta tillhör det roligaste jag varit med om inom frisbee–sporten. Att ha en ung, snabb frontspelare som Anton där jag spelar back och styrspelare är fantastiskt. Vi spelar hela säsongen tillsammans och detta var såklart höjdpunkten. Nu väntar två svenska tourtävlingar plus Europa Cup i Berlin, säger Dieter Johansson i en kommentar.

Annons