Yngst i Visionspalatset blir Nicklaes Malmsten, 17 år, och Klara Aune, 18 år. De tänker bidra med sin generations perspektiv på utvecklingen i Värnamo kommun.

– Man vill ju vara med och påverka. Jag är nyfiken på de andra visionärernas idéer och att utveckla egna tillsammans med dem, säger Klara Aune, Värnamo.

– Det är jättebra att Värnamo växer och utvecklas. Ju mer som finns i staden, desto mer liv och rörelse blir det på gatorna, säger Nicklaes Malmsten, som bor i lugna Åminne, på lagom avstånd till centralorten.

Båda pluggar Naturprogrammet på Finnvedens gymnasium. De gör tummen upp för skateparken och Gummifabriken, kulturutbudet är bra.

– Men det är viktigt att inte glömma annat viktigt som skola, sjukhus och polis.

Visionärerna Nico Eremidis, Sofia Elmgren och Adam Svensson är taggade på att ta plats i Visionspalatset.
Foto: Christer Gallneby

I Visionspalatset kommer de att möta Nico Eremidis, Värnamo, som jobbar med barn och unga i IFK Värnamo och Sofia Elmgren, Rydaholm, som leder integrationsprojektet Unga internationella vänner.

Den femte visionären är Adam Svensson, Värnamo, som driver Science Park hos Värnamo Näringsliv i Gummifabriken. Nico, Sofia och Adam presenterar sig i filmerna nedan.

Har du frågor och idéer som du vill att de fem ska jobba med i Visionspalatset nästa vecka? Hör av dig med förslag till tidningens redaktion eller Visionspalatsets facebooksida Visioner i Värnamo.