Dersbovallen, några mil norr om Varberg, var platsen IFK Värnamo åkte till under tisdagen.

Där väntade Valinge-Derome, som inför matchen låg just under nedflyttningsstrecket – bland annat tre poäng efter IFK.

90 minuter senare är de fortfarande där och avståndet detsamma.

För det hela slutade 1–1.

– Viktigast var att vi inte förlorade i dag. Det är ingen lätt bortamatch mot ett fysiskt lag. Det var en oerhört grön och trög gräsmatta, säger Patrick Schellhas.

Redan innan kvarten var spelad hade båda målen kommit. I den tolfte minuten fick Värnamo en hörna, som Felicia Schellhas slog. Bollen fick hon snabbt tillbaka. Hon bröt därefter in från kanten och satte 1–0 vid första stolpen.

Snabba mål

Men kort därefter kvitterade hemmalaget efter ett långskott.

– Efter det har vi några bra lägen, men deras målvakt gör ett par riktigt bra grejer. Vi försökte spela fotboll i första. De hade övertaget i andra, men utan att skapa. Rent historiskt har vi haft problem när vi kommit tillbaka efter semestern, men vi gör en god arbetsinsats.

Något som innebär att tabellsjuan nu har 16 poäng (lika många som sexan Mariebo). Nittorp och Mariestad har 14 var medan Valinge-Derome har 13.

Övriga lag under strecket är Sjömarken (11) och Eksjö (9). Just jumbon är nästa motståndare för IFK – och det på fredag.

– Vi har revansch att kräva (IFK föll med 2–3 hemma), så tjejerna är laddade till max. Eksjö vann med 7–2 i förra veckan och kommer säkert med bra självförtroende. Men vi är i ett bra flow och har bra stämning i laget, säger Patrick Schellhas.

Annons

Till den matchen är troligtvis lagets bästa målgörare, Mona Chahrour (elva mål), tillbaka i spel.

FAKTA: Division 1

Valinge-Derome-IFK Värnamo

1–1 (1–1)

Mål, IFK: 0–1 (12) Felicia Schellhas.

FAKTA: Division 1

Valinge-Derome-IFK Värnamo

1–1 (1–1)

Mål, IFK: 0–1 (12) Felicia Schellhas.