Allt började med att några hyresgäster kontaktade fastighetsägaren eftersom de tyckte att det hade blivit fuktigt i lägenheten. Hyresvärden kunde snabbt konstatera att fukten kom uppifrån och efter att ha kontrollerat yttertaket som var torrt och att han då drog slutsatsen att fukten måste komma från vindslägenheten.

Annons

Hyresvärden ringde på och blev insläppt av kvinnan som bor i lägenheten, men när han bad om nyckeln för att kunna undersöka ett låst förråd i lägenheten, då tog det stopp. Istället fick han själv skaffa en nyckel och när han väl fick upp förrådsdörren så förstod han vad som låg bakom oviljan.

Förrådet var isolerat med foliepapper och där inne stod det växter och lampor. I polisförhör har hyresvärden sagt att han omedelbart förstod vad det handlade om och att han även fick förklaringen till varför elräkningen hade skjutit i höjden. Hyresvärden ringde omedelbart polisen som var på plats efter bara en kvart, men då var förrådet tomt. Däremot hittade de fler cannabisplantor i ett annat förråd i lägenheten och plantorna och i ett förråd ute i trapphuset hittades en större odling.

Kvinnan, ska enligt maken, ha varit ovetande om cannabisodlingarna i bostaden. Det är därför han som nu har åtalats för att ha framställt 645 gram färdig cannabis. Dock har man inte funnit några bevis för att han försökt att sälja den färdiga cannabisen.