Tidningen har tidigare i sommar berättat om att väskryckare har slagit till mot äldre värnlösa kvinnor i centrala Gislaved. Under juni och juli har tre fullbordade eller försök till väskryckningar inträffat i centrala Gislaved. Nu i måndags var det dags igen. Vid klockan 11.30 skulle en kvinna i 75-årsåldern passera övergångsstället vid Ica Kvantum.

– Helt plötsligt rusade en yngre man fram och försökte rycka åt sig kvinnans handväska. Men kvinnan håller i sin handväska och gärningsmannen får inte med sig väskan eller något ur den, säger kommissarie Pia Paldanius vid Värnamopolisen.

LÄS MER: Grova stölder mot personer i Gislaved

Annons

Den 75-åriga kvinnan hade virat väskans handtag runt handleden och det var troligen därför som försöket att rycka handväskan inte gick vägen.

Flera vittnen

Ett flertal personer blev vittnen till händelsen och polisen har hållit ett antal förhör för att skapa sig en bild av vem gärningsmannen kan vara.

– Det stämmer inte riktigt in med beskrivningarna av dem eller de som har utfört tidigare väskryckningar, så det är svårt att säga om det rör sig om samma gärningsman, säger Pia Paldanius.

LÄS MER: Väskryckaren vände upp och ner på hennes liv

"Allvarligt"

Hennes uppmaning är att man inte ska förvara handväskan på ett sådant sätt att den lättåtkomlig för någon som har onda avsikter.

Polisen ser allvarligt på sommarens mindre våg av väskryckningar.

– Ja det är självklart allvarligt. Brottslighet som inriktar sig mot äldre människor är särskilt fult, säger Pia Paldanius.