När Nyhetsmorgon i TV4 skulle kora Årets hemmadansare tog Therese Dawenpart och Jonas Larsson chansen. De skickade in ett klipp på när de dansade och valdes sedan ut av Let's dance-juryn som ett av tre finalistpar som fick dansa i studion.

– Alla har presterat något unikt på sitt sätt, sa Tony Irving, som sitter i juryn, i programmet.

– Jag var mäkta imponerad av er allihop, det var mycket bättre än vad jag trodde att det här skulle bli, sa jurymedlemmen Cecilia Lazar.

"Rullade bara på"

När vinnarparet skulle koras blev det alltså Värnamoparet Therese Dawenpart och Jonas Larsson som utsågs till vinnare.

– Vi såg det hela som en rolig grej bara och hade inte förväntat oss någonting, men så rullade det bara på, berättar Jonas, när de sitter i bilen på väg tillbaka hem till Värnamo.

Dansar i Gislaved

Annons

Sedan ett halvår tillbaka dansar de tillsammans i Västbo Sportdansklubb i Gislaved. Det var efter en dansträning som de anmälde sig till tävlingen om att bli Årets hemmadansare.

– Jag la upp det på Instagram och sedan ringde min faster och sa att jag borde tagga det till tävlingen. Det första man tänker är inte att de ska höra av sig, säger Therese och berättar att när de sedan blev utvalda kändes det självklart att vara med.

Var det nervöst att dansa i tv?

– Dansen i sig var nog inget man var nervös över, för det är ju det vi kan. Däremot var det nervöst med momenten runt omkring, som att stå där och prata, säger Jonas.

De lyfter fram att det var en rolig upplevelse att träffa programledarna, Let's Dance-juryn och de andra dansparen:

– Juryn och programledarna tog jätteväl hand om oss. Vi var nervösa på kvällen och natten innan, men de var så vänliga så vi slappnade av i situationen, säger Therese.

Vann biljetter till finalen

Tävlingen arrangerades med anledning av finalen i Let's Dance på fredag och Therese och Jonas vann även biljetter till själva finalen.

– Det är många som har gratulerat efteråt också och det är jätteroligt, säger Therese, som ser fram emot finalen på fredag, där de även kommer att få mingla med deltagarna.

TV4