Lisa Arvell är lyckligt ovetandes att hennes företag, Ska vi Leka, är listat som ett av Sveriges 100 mest framgångsrikaste företag, när tidningen når henne.

– Klart man blir stolt. Det är bara att tacka mina kunder att de handlar från oss, säger Lisa.

Leksaksindustrin är i ständig rörelse, där nytt Lego kommer in hela tiden.

Ska vi Leka säljer stora sortiment av Lego, nya som gamla, små som stora serier. Lego med teman går hem bland kunderna, och i dag hanterar e-butiken flera hundra ordrar varje månad.

Inför julhögtiderna väntar en intensiv försäljningsmånad i november för Ska vi Leka.
Foto: Aleksandra Stålfors

Det är bank- och finansgruppen Svea, som genom siffror från Allabolag.se rankat Sveriges 100 mest framgångsrikaste e-handelsföretag under det senaste mätbara året.

SkaviLeka hamnar på plats 93.

Företaget har sitt stora lager i Ljungby, där kunderna själva kan komma och hämta sina ordrar.

Växte långsamt

Vi backar bandet till hösten 2011. Lisa Arvell, då småbarnsförälder ville starta en e-butik.

– Jag ville ha något eget och var sugen på att testa att starta en e-butik. Det var i ropet då när även internet växte sig allt större.

Familjeföretaget växte långsamt och ökade varje år i försäljning.

För Lisa handlar det inte om hur mycket Lego hon har ute på marknaden, utan kunskapen om den.

– Som företagare ska man ha kunskap om det man säljer. Kunder kan ha frågor om något speciellt Lego och då ska vi kunna ge svar på det, fortsätter Lisa.

Lisa Arvell framför delar Legosamlingen. Förvaringsboxen formad som en pumpa är något som under den senaste tiden blivit allt mer populär bland kunderna.
Foto: Aleksandra Stålfors

Vad gör ditt företag unikt?

Annons

– Det unika tror jag är för att vi enbart är fokuserade på Lego. Vi har hela sortiment och ett stort utbud, med bra priser och en bra service. Vi är ett litet familjeföretag, som gör att det blir lättare att få tag på oss. Vi är bara ett samtal bort, säger Lisa.

Nu närmar sig julen. Och under november månad väntar en intensiv ruljans för det lilla familjeföretaget inför julhögtiderna.

Varför lockar Lego än idag?

– Det är en leksak som har funnits i alla tider. Folk vet vad det är. De kan bygga med sin egen fantasi men också bygga efter ritning. Det är kreativt på det viset. Vi behöver fortsätta bygga med Lego, och inte bara sitta framför våra paddor, avslutar Lisa Arvell.

Jul