Det har inte varit enkelt att hitta arrangemang som passar för de som är under 18 år men i år hoppas man på succé och det med hjälp av fritidsgården Navet.

– I år kom Navet till oss, vilket vi är jätteglada för, säger festivalsgeneralen Ola Hansson.

Frågade ungdomarna

Det är så här arrangörsduon, som består av Ola Hansson och Alexandra Pepin, vill jobba. Tillsammans med människor som har egna idéer som de vill förverkliga.

Vedran Pavlovic och Alen Ganibegovic har genom åren hört ungdomarna på fritidsgården beklaga sig över att det inte finns något att göra för dem under Värnamodagarna, så i år tänkte de att de skulle ändra på det. I dag är dock ungdomarna lite kräsna så för att locka dem till en konsert krävs det kända namn som dragplåster.

– Vi frågade ungdomarna vilka de ville lyssna på, berättar Vedran.

Annons

– Ja, det gäller ju att hitta något som verkligen går hem bland ungdomarna, konstaterar Alen.

Resultatet blev dj Alex Moreno, hiphopduon Näääk & Nimo samt dj Sophill från Forsheda.

– Alex Moreno är ju ett riktigt starkt namn, konstaterar Ola Hansson.

Tivolit är tillbaka

De här artisterna kommer att underhålla från en scen i Åbroparken på fredagskvällen. Inträdet är gratis men kravet är att man är drogfri för att få stå framför scenen (även på scen faktiskt). Just den här kvällen stänger Navet för att fokusera på arrangemanget i Åbroparken.

– Nästan all personal jobbar den kvällen, berättar Alen.

Konserten är inte det enda arrangemanget för ungdomar. Förutom att ungdomar under 18 år får röra sig mer inne på festivalområdet även under kvällstid, så kommer hela Åbroparken att vara ungdomarnas under veckan då Värnamodagarna pågår.

– Vi kommer bland annat att ha ett tivoli här, vilket var några år sedan sist, berättar Ola.

Dessutom kommer man i skejtparken kunna testa på att skejta och för de lite yngre kommer det att finnas ett hopp- och lekland i Åbroparken. På lördagen återupprepar man succén från förra året med ”Det stora barnkalaset” som arrangeras av Hjärta för barn i deras lokaler Lasarettsgatan.