Under 1970–talet tog Värnamo ett par SM–guld men efter det har det varit tunt med framgångar – fram till nu. Efter ett lyckat kvalspel så tog Värnamo steget upp i högsta serien och kommer till hösten att få kämpa mot Gislaved i elitserien.

Värnamos lagbygge har pågått under våren och sommaren och nu har klubben klart med ytterligare två nya spelare. Båda två kommer från Falkenberg och det rör sig om Alva Engström och Filippa Johansson.

”Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen och att få ta nästa steg upp till elitserien. Jag tror dessutom att den högre nivån på träningarna kommer ge resultat och utveckling. Sen har vi ett jättehärligt lag som jag längtar efter att få dela den kommande säsongen tillsammans med”, säger Alva Engström i en kommentar till Värnamos Facebooksida.

Relaterat: Volleybolltalangen värvad av Värnamo: "Ska satsa allt jag har"

”Kommer utvecklas”

Hos Värnamo Volley kommenterar man värvningen av Alva Engström enligt följande: ”Alva 19 år, vänsterkant, med bra servemottagning och smart anfall. Hon passar perfekt in i vårt lagbygge med sin stabilitet och styrkan i servemottagning. Hon är alltid positiv och ger allt i alla lägen. Med flytten till Värnamo och bättre träningsmotstånd är vi säkra på att hon kommer att utvecklas snabbt och vara riktigt bra i vinter.”

20–åriga liberon Filippa Johansson följer med till Värnamo.

”Filippa har förr spelat passare, har stor spelförståelse och en vilja av stål. Hon är målmedveten och väldigt duktig i defence. Filippa har precis som Alva flera medaljer i U–SM i bagaget. Filippa ger alltid allt på alla träningar, är ambitiös och kommer att höja nivån på defence i laget. Eftersom vi har många tränare runt laget kommer vi att träna väldigt hårt med servemottagning på våra två nya liberos (Moa Morency och Filippa)”, skriver Värnamo Volley på Facebook.

Annons

Relaterat: Värnamo Volley förstärker med 18-årig talang

Flyttar i augusti

Filippa kommenterar sitt nya klubbval: ”Då jag under de tre senaste säsongerna har varit motståndare till Värnamo, vet jag att det är ett tufft lag att möta eftersom de är ett bra gäng som kämpar för varandra. Detta har alltid varit något jag värderar högt vilket var en stor anledningen till att valet av Värnamo var enkelt. Är tacksam att Värnamo ger mig möjligheten att fortsätta min utveckling i den högsta serien”, säger hon.

Alva Engström och Filippa Johansson flyttar till Värnamo i mitten av augusti.