Annons

Värnamo kommun agerar efter fakturaskandalen: ”Jag kan inte förklara detta”

Värnamo kommun agerar efter fakturaskandalen: ”Jag kan inte förklara detta”

Tekniske direktören Jesper du Rietz godkände kommunens grävjobb på Värnamo golfklubb. Att kommunen inte tog betalt för arbete på runt 240 000 kronor menar han beror på att en medarbetare har brutit mot rutinerna och agerat omdömeslöst.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Nyhetssnack avsnitt 5: Miljonrullning, parkering och kall mat

Efter miljonrullningen i Eksjö har ytterligare fall dykt upp om konsulttjänster som köpts in utan upphandling. Den här gången är det Jönköping energi som är under lupp. Vi pratar också om snackisarna p-avgift för anställda på Ryhov och att politikerna har vänt om kall mat i hemtjänsten. Och så har Anette Svensson varit på reportageresa i riksdagen.

Nyhetssnack avsnitt tre: ”Ska Vetlanda bli ett nytt Uppsala?”

Konfirmandläger ställs in efter misstankar om sexuellt ofredande, det är ödeshöst för höghastighetsbanan, i Värnamo har en skandal avslöjats och ska Vetlanda bli ett nytt Uppsala? Det är ämnena som tas upp i avsnitt tre i podden Nyhetssnack. Lyssna här eller där poddar finns!

Nytt besked efter fakturaskandalen i Värnamo

Nu vänder Värnamo golfklubb och meddelar att man kommer att betala även den eftersläpande fakturan från Värnamo kommun – allt markarbete på banan blir nu totalt tre gånger så dyrt som man beräknat.

"Jag hoppas i min enfald att det handlar om ett rent misstag"

Värnamo Golfklubbs ordförande Peter Groning är minst sagt förvånad över att kommunen vill ha ytterligare betalt för grävarbetena på golfbanan.
– Vi fick ett tydligt kostnadsförslag utifrån givna förutsättningar och de pengarna har vi betalat. För vår del är det här avslutat.

Fakturaskandalen i Värnamo kan leda till polisanmälan

Gottlieb Granberg (M), ordförande i tekniska utskottet, har fortsatt förtroende för tekniska förvaltningens chef Jesper du Rietz.
Samtidigt utesluter han inte att fallet kan sluta i en polisanmälan.

Skattebetalarnas pengar låg bakom golfklubbens satsning – bokfördes som cykelvägar

Skattebetalarna fick betala när en del av Värnamo golfklubbs nya driving range byggdes.
Banchefen som beställde arbetet sitter också i en hög position på tekniska förvaltningen i kommunen, enligt P4 Jönköping.

”Där vägarna är som sämst där ska vi finnas”

Varje år åker närmare 50 läkare och tandläkare ner till Kenya som med sin medicin och kunskap gör skillnad på riktigt. Tandläkaren Eva Bengtsson från Värnamo var en av dem.
– Det är en upplevelse jag inte vill vara utan. Antingen gillar man det eller inte.

70 år sedan barnen belönades för sina krigsinsatser

I december passerades en årsdag av det lite ovanligare slaget. Då var det nämligen 70 år sedan tio unga, 8–13 år, från Skillingaryd uppmärksammades för sina insatser under andra världskriget.

Mångsidigt kulturprogram i vår

Författaren Håkan Nesser kommer. De unga kan delta i en tv-spelscirkel på biblioteket. Studenter från Akademin Valand ställer ut sina verk, och det finns mängder av workshops att delta i.
Ändå är det bara en bråkdel av innehållet i vårens kulturprogram.

Sara från Science Park ger nya möjligheter för Fenix

Science Park i Jönköping är unika i landet med sitt nätverk till länets alla kommuner. Efter flytten från Skänkelund till Fenix Kunskapscentrum tror Sara Jeppsson att verksamheten i Vaggeryd ska kunna bli ännu bättre.

Krönika: ”Unbelievable” lär oss någonting nytt, om någonting tragiskt

Nu återvänder ljuset – och det går raskt

Ser du ljuset? Då ser du helt rätt för ljuset är på väg tillbaka – i snabb takt.
I de nordligaste delarna av landet blir dagarna nu tio minuter längre per dag.

Pensionärerna håller igång församlingarna

Utan de pensionerade prästerna kan inte församlingarna hålla igång verksamheten.
– Jag vet precis hur det är. Min pappa hoppar fortfarande in trots att han är 75 år, säger Emilia Lindstrand, kommunikationsstrateg vid Växjö stift.

Signe ska säkra hemlig information

Känslig information om länet ska inte ska kunna avlyssnas, ändras eller komma i orätta händer. För att öka säkerheten är nu kryptodatorn Signe på ingång till kommunerna och Regionen.
– Det är en digital lösning för att hantera känslig information på ett säkert sätt, säger Fredric Jonsson, beredskapsdirektör vid länsstyrelsen.
Artikel 2 av 15
Nyhetssnack avsnitt 5: Miljonrullning, parkering och kall mat
Tillbaka till startsidan