Gummifabriken kommer inte bara att besökas av litterära kändisar som Ann Cleeves och Jonas Hassen Khemiri, utan det blir en dag full med litteratur som dessutom är gratis fram till klockan 18. Dagens första arrangemang går av stapeln i biblioteket där det kommer att bjudas på lunchlyrik när Gunnar Malmgård läser Fröding, och sedan fortsätter det i ett rasande tempo med

Äkta och oäkta

Carl-Johan Svenssons boksläpp ”Äkta och oäkta förfalskningar", vilken handlar om en av Europas största samlingar av förfalskad konst som förvaras i polishuset i Jönköping.

Carl-Johan Svensson, ursprungligen från Skillingaryd, är lektor och författare med intresse för bland annat gamla tidningsannonser. Nu har han skrivit en bok om en av Europas största samlingar av förfalskad konst som förvaras i polishuset i Jönköping.
Foto: Privatbild

Deckarförfattaren Frida Moistos föreläser om hur man lyckas slå sig in i den litterära världen trots att man ger ut på eget förlag, och Ewa Klingberg kommer att berätta om hennes feelgoodserie Huskvarna-sviten, vars andra bok utspelar sig i Värnamo.

Inne på stadsbiblioteket kommer man att erbjuda en del arrangemang som riktar sig mer till barnen. Bland annat gästas man av tecknaren Johan Unenge som ritat Eva & Adam, Berts dagbok och Hotell Gyllene Knorren. Lite tidigare på dagen får de mindre träffa barnboksförfattaren Sarah Sheppard som skrivit Dino-böckerna. Senare på eftermiddagen arrangerar Kulturarva en tatuerings-workshop där man får möjligheten att göra ett eget mönster med inspiration från olika kulturer. För de allra minsta kommer det även att bjudas, ja även den är gratis, barnteater i livesalen. Föreställningen heter ”Sabelles röda klänning” och baseras på Marina Michaelidou-Kadis bok.

Annons

Poesi på Madame

Den kostnadsfria delen av SmåLit avslutas med after work och explosiv estradpoesi på restaurang Madame.

Därefter börjar SmåLit författarscenen då man får möta Ann Cleeves, Jonas Hassen Khemiri och Björn Larsson i ett samtal med kulturjournalisten Kristina Lindh.

Efter fredagen i Värnamo övergår turen sedan till Jönköping på lördagen med ett nästan helt annorlunda program, förutom den avslutande författarscenen. På söndagen fortsätter SmåLit i Nässjö och avslutar i Tranås på måndagen den 11 februari.