Om det finns tjejkvällar på stan så kan det väl finnas seniordagar också? Idén väcktes av några medlemmar i SPF som ville se erbjudanden i affärerna och restauranger som riktar sig mot seniorer specifikt.

– När jag fick frågan andra så gången så insåg jag att jag nog måste ta i detta, berättar Birgitta Lewerth.

Först i landet

Hon lyfte då frågan i pensionärernas samarbetsgrupp där det finns representanter även från PRO, RPG och SKPF och efter att ha fått med dem på tåget blev det ett samtal till centrumledaren Anders Wallin.

Ja, och nu är det snart verklighet. Torsdagen den 21 september är det urpremiär för ”seniorer på stan”. Enligt centrumledaren Anders Wallin torde detta vara landets första, och hittills enda, aktivitet som riktar sig särskilt mot seniorer.

Annons

– Du kan skriva att vi är först i landet. Opponerar sig någon så får de väl motbevisa oss, säger han och skrattar.

Ett 40-tal butiker och restauranger är med på arrangemanget.

– Det finns bara ett motkrav och det är att man måste ha ett seniorerbjudande, förklarar Anders Wallin.

Vem som är senior

Musikquiz

Dessutom blir det tipspromenad och musikfrågesport och möjlighet att få åka den nya stadstrafiken gratis. Fler programpunkter kommer att dyka upp lovar Anders Wallin.

– Jag tycker det här är ett fantastiskt bra initiativ, säger han och tillägger att han hoppas att detta ska kunna bli ett återkommande arrangemang.

Nu hoppas initiativtagarna bara på att seniorerna också ska tycka det.

– Varje medlem har ett ansvar att komma hit. Det gäller att utnyttja chansen, säger Leif Hultman, SPF.

Birgitta har till och med varskott färdtjänsten så att de är beredda på att många kan komma att vilja utnyttja färdtjänsten.

PRO