Värnamo Nyheter

Annons

Vandalorum visar musklerna i sommar

Vandalorum visar musklerna i sommar

Vandalorum fortsätter att visa musklerna, när det gäller såväl arkitektur och design som konst, skriver konstkritikern Carolina Söderholm som har besökt sommarens tre stora utställningar.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Hon hjälper unga hitta sin röst genom rappen

Bakom artistnamnet Fröken B finns Värnamobon Ulrika Broberg. Hon fann hiphopen som tonåring och nu vill hon hjälpa fler unga att våga ta plats och uttrycka sig. På Värnamodagarna håller hon en rap-workshop.

Hembygdsgården i Byarum firar 80 år

Hembygdsgården i Byarum invigdes 1939 och på söndag firas 80-årsjubileum. Det görs med återblickar och nyare musik av Sun Liners - närmare bestämt från 1950-talet.

Polisen efter våldsbrotten i Eksjö: ”Det finns vittnen”

Polisen kommer att fortsätta att säkra spår i Eksjö efter de grova våldsbrotten. Platsundersökningar och många förhör med vittnen är fokus.
– Vi har även fokus på målsägande och deras tillstånd för att få till förhör med dem, säger Rickard Finndahl, gruppchef för polisens grova brott-grupp på Höglandet/Värnamo.

Misstänkte mannen häktad för flera mordförsök i Eksjö

Den man som misstänks för tre mordförsök i en bostad i centrala Eksjö häktades under fredagseftermiddagen i Eksjö tingsrätt. Åklagaren ser flera skäl till att den misstänkte mannen ska vara fortsatt frihetsberövad.

Lågprisvaruhus öppnar i Värnamo

Lågpriskedjan Dollarstore öppnar ett nytt varuhus vid Bredasten norr om riksväg 27. Nu står det klart när det stora varuhuset slår upp portarna.

Lastbilschaufför körde med 2,47 promille – döms för grovt rattfylleri

Kraftigt berusad satte sig lastbilschauffören bakom ratten och styrde tankbilen ut på E4. Nu döms han till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Nya utmaningen för Sveningsson – SHL: "Känner mig redo"

Fjolårets magiska säsong ligger bakom honom.
Nu väntar ett nytt äventyr för Filip Sveningsson, SHL-spel med nykomlingen Oskarshamn.
– Det är klart att vi kommer att vara nederlagstippade men det ska bli rolig utmaning, säger 20-åringen till VN.

Postnord skjuter på beslutet om glesare utdelning

Postnord skjuter på det kritiserade beslutet om att börja dela ut post varannan dag i vissa delar av landet. Det skriver SVT Nyheter.
Artikel 2 av 9
Hon hjälper unga hitta sin röst genom rappen
Tillbaka till startsidan