Träningsmatch

Värnamo-Mjällby 1-0 (1-0)

Vitryssen, som hämtades från division ett inför den här säsongen, stod för inte mindre än två straffräddningar under de 90 minuterna som spelades på Ljusseveka under söndagen.

Fakta: Så spelade IFK

Pilip Vaitsiakhovic– Victor Nilsson, Fredrik Lundgren, Johan Andersson, Freddy Winsth (Felix..

Fakta: Så spelade IFK

Pilip Vaitsiakhovic– Victor Nilsson, Fredrik Lundgren, Johan Andersson, Freddy Winsth (Felix Wieslander Andersson, 45)– Oscar Johansson, Simon Nilsson (Tyler Lissette, 86), Liridon Silka (Archford Gutu, 62), Petar Petrovic (Elvis Dani, 25)– Melvin Frithzell (Adnan Kulovac, 68), Ellis Culum.

— Det är inte så vanligt eller bra att man får två straffar mot sig i samma match. Men det var kul för honom och starkt att knipa båda, säger tränaren Christian Järdler.

Den första var en feldömd straff där till och med domaren sa till IFK-lägret att det nog blev fel. Vid den andra så snubblade man över Johan Andersson på en djupledsboll.

Spelet stämde dock inte helt förutom det faktum att man släppte in noll mål och att Fredrik Lundgren satte matchens enda mål på hörna i den första halvleken.

— Även om inte spelet stämde så ställde vi upp och tog dueller och var jobbiga. Vi gick av med vinsten ändå, trots att vi kände att vi kunde bättre. Det är viktigt att vi har den känslan, att det ska mycket till för att slå oss, säger Järdler.

Men tillbakapressade var man inte. Man höll Mjällby på utsidan om boxen nästan hela matchen. De första 25 minuterna - fram till att Petar Petrovic fick utgå efter en smäll - så var man riktigt bra.

— Sedan var vi en man mindre i tre-fyra minuter och då växte Mjällby in i det. De fick inte det trycket innan dess.