Nuvarande chef, Anders Wahlgren, som jobbar kvar till den 16 oktober kommer från Växjö. Den här gången hittade man rätt person på närmare håll:

— Det var 25 personer som sökte tjänsten. Av dessa gallrades tre ut och det slutade med att den vi helst ville ha fick jobbet, vilket gör att vi är mycket nöjda med rekryteringen, säger Thomas Mörhed (C) som är ordförande i såväl elverksstyrelsen som energibolaget.

Han berättar att de båda styrelserna har sina möten förlagda till samma dagar. Lämpligt nog är även styrelserna desamma. Det är först på ersättarnivå som det blir skillnader.

Båda styrelserna var uppenbarligen överens om att även i fortsättningen dela på en chef.

Annons

— För Vaggeryds energi har vi anställt en vd på 50 procent, medan Vaggeryds elverk har fått en förvaltningschef på 50 procent, berättar Mörhed.

Rikard Larsson, som den delade chefen heter, är 37 år. Han planerar att fortsätta bo i Bankeryd med sin familj.

— Tidigare har jag jobbat mycket med energifrågor och energieffektivisering. Senast var jag försäljnings- marknads- och exportchef på ett mindre företag, berättar han.

Enligt Mörhed har man tittat efter en chef som kan ta hand om personalen, driva ett företaget och som förhandla med affärspartners.

— Det ska bli spännande att ta tag i de bitarna. Jag tror också att jag ska kunna bidra vad gäller energieffektivisering, säger Rikard Larsson.

Anders Wahlgren stannar tills Rikard är på plats. Därefter har han erbjudit sig att fortsätta som konsult och bollplank till sin efterträdare.

— Vi kan exempelvis behöva hjälp med miljöredovisningar till myndigheter, säger ordförande Mörhed.