Caroline Örnstedt har sökt till utställningen tidigare så hon vet hur svårt det är att komma med.

– Man utvecklas ju hela tiden i sitt konstnärskap och juryn tyckte uppenbarligen att min konst passade in nu. Det är en chans att komma ut på gallerierna, säger hon.

Caroline skickade in tre nya verk med abstrakt expressionism. Hon fick också skriva om sig själv och vad konstnärskapet betyder för henne.

– De vill ha seriösa medverkande. Det känns som om att jag har en bra plattform att stå på och gå vidare från och det kände nog juryn också.

Har en unik stil

Caroline målar en känslomässigt baserad konst med en unik stil.

– De letar hela tiden efter nya stjärnor i konsten och kan du bevisa att du har en unik stil och en röd tråd i ditt konstnärskap så vinner du på det.

Vi har tidigare berättat om Carolines konst. Hon målar in en symbol som hon kallar för själen i alla sina målningar och hon numrerar också alla verk. Det har hon gjort sedan starten 2007. Alla olika storlekar på bilderna har en egen nummerserie. När något säljs dokumenterar Caroline också detta.

– Alla bilder har en historia. Alla betyder någonting. Det är mina känslor som jag lägger på duk så jag blottar mig ganska väl. Folk kan ju se precis vad jag går igenom. Och därför kan alla relatera sitt liv till min konst eftersom det handlar om äkta livsupplevelser.

Nya kontakter

Hon berättar att hon har haft besök av föreningar i ateljén och att hon också håller kurser i måleri. Nyligen har hon även börjat med kurser där hon jobbar med lera.

Stockholms Konstsalong håller på 2-10 april i Järla, Nacka i en K-märkt lokal som ställer höga krav på hängningen av konsten. Det Caroline hoppas mest på är nya kontakter.

– Och att folk förstår vad det är de tittar på.