Jimmy Thelins Elfsborg har inte fått den säsongen laget hade önskat sig och ligger på den nedre halvan i allsvenskan efter halva säsongen spelad. Nu drabbas klubben även av ett tungt spelartapp. Issam Jebali har varit en given startspelare sedan han kom till Elfsborg från IFK Värnamo under sommaren 2016.

Relaterat: Viktig poäng – match igen på fredag

Sportbladet skrev under tisdagsförmiddagen att övergången till Rosenborg var klar. På onsdagen bekräftades den av norska klubben.

– Det är en av Skandinaviens största klubbar, så det är ett nöje för mig att komma hit. Jag följer mina drömmar, så det är perfekt för mig att komma hit till Rosenborg, säger han till hemsidan.

Den norska storklubben har haft en turbulent säsong och sparkade nyligen succétränaren Kåre Ingebrigtsen som tagit tre ligatitlar i rad med klubben.

Relaterat: Missad seger men IFK ser optimistiskt framåt: ”Har alla chanser”

Jebali har signerat ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2022. Enligt Sportbladet landar prislappen på 12 miljoner kronor. Den summan får IFK Värnamo ta del av.

– Vi har en procentansats på försäljningen, men det är något vi inte vill gå ut med, säger Kaj Larsson, ordförande i IFK Värnamo, och fortsätter.

Annons

– Det är klart att vi är nöjda, samtidigt som det är fjäder i hatten för oss. Jag tycker att han har gjort det bra i Elfsborg och varit dominant under den här säsongen. Men de kanske inte har fått ihop laget. Nu ska det bli spännande att se honom i Rosenborg.