I augusti 2017 förlängde Johansson sitt kontrakt med FBK i ytterligare tre säsonger. Då hade han haft en fin säsong, blivit utsedd till lagkapten och debuterat i Tre Kronor.

Sedan dess har forwarden, som vann SM-guld med Växjö 2014/15, haft en hel del skadebekymmer. Under förra säsongen stod den numera 30-årige Gislaveds SK-produkten för totalt 6 poäng på 28 matcher i grundserie och slutspel.

På måndagskvällen uppgav Expressen att Alexander Johansson inte längre är önskvärd i Färjestad, trots att han har två år kvar på kontraktet. Tidningen uppgav att Johansson fick beskedet under måndagen och att resten av spelartruppen skulle informeras under tisdagen.

Enligt Expressens uppgifter är Johanssons kontrakt med FBK värt cirka 180 000 kronor i månaden och tidningen uppger att klubben är skyldig att fortsätta betala lönen kontraktstiden ut, så länge Johansson inte hittat någon ny klubb.

På tisdagen bekräftade Färjestad att klubben och spelaren går skilda vägar.

– Vi har valt att ta det här beslutet då Alexander var tänkt att spela längre fram i laget. Som det ser ut nu så har vi inte plats åt Alexander på de tänkta 14 forwards vi ser i truppen till kommande säsong. Med det sagt önskar vi Alexander lycka till i framtiden och vi ska försöka hjälpa till med det vi kan så att Alexander kan fortsätta sin karriär i en annan klubb, säger sportchefen Thomas Rhodin till Färjestads hemsida.

Annons

Relaterat: "Alex" tillbaka i SHL – efter lång frånvaro