Värnamo började bättre än i matchen innan. Men det vände efter en kvart när Sjömarken inledde målgörandet på Idrottsgården, som ligger bara några minuter från Borås.

– När de får sitt mål, som är oerhört enkelt, går vi ner oss. Vi spelar ganska ängsligt. Vi får diskutera detta, säger Patrick Schellhas.

Ungefär 15 minuter in i andra halvlek nätade hemmalaget på nytt. IFK gjorde därefter en del förändringar och Mona Chahrour satte senare sitt sjätte mål för säsongen – men det kom först i 90:e minuten.

Relaterat: Monas mål: mera mål

– En bra djupledsboll från Emilia (Schellhas). Mona drev in från kanten, drog sin back och la in bollen. Bra individuella grejer.

– Men vi får inte det att kugga ihop. Vi jobbar inte tillsammans som vi lovat varandra. Det blir mycket individuellt jobb. Sedan hanterar de värmen bättre än vad vi gjorde, men de var inte bättre än oss.

Förutom målet hade inte Värnamo så många lägen.

– Deras 1–0 sänker oss för mycket, men det är bara att ta oss samman. Alla kan bättre, säger tränaren Patrick Schellhas.

Med sex inspelade poäng på sju omgångar är IFK nu trea från slutet, alltså på nedflyttningsplats. Men samtliga de fyra sista lagen i tabellen har just sex poäng.

FAKTA: Division 1

Sjömarken-IFK Värnamo

2–1 (1–0)

Mål, IFK: 2–1 (90) Mona Chahrour.

FAKTA: Division 1

Sjömarken-IFK Värnamo

2–1 (1–0)

Mål, IFK: 2–1 (90) Mona Chahrour.