Det handlar om en öde väg som slutar rakt ut till ingenstans i skogen. Fridfullt och ostört ställe för att ha sex kan tyckas – om det inte vore för att det stör omgivningen.

SVT Nyheter Jönköping var först att rapportera om att hemliga sexmöten i skogen utanför Jönköping stör grannar i området och ridklubben Volt, som haft sitt stall där i två års tid. Volt riktar sig mot funktionshindrade och ridskoleelever som har fysiska och psykiska handikapp. Det är deras fridfulla område som fått objudna gäster med lust. Varje dag syns bilar som åker på skogsvägen, berättar Simone Lönander.

– Vi har elever med särskilda behov och då måste vi ha en större väg och det har vi här. Vi har inga andra alternativ att byta väg, säger hon.

Vad händer om eleverna skulle se detta?

– Det vill vi inte, det får absolut inte hända, suckar Simone.

Annons

Och spåren efter sexträffarna är tydliga. På vägen ligger bland annat porrtidningar, kondomer och våtservetter som skräpar ner. Även när JP träffar Simone Lönander kommer en bilist åkandes förbi. Men när denne får syn på oss håller han händerna för ansiktet. Föraren vill uppenbarligen inte att vi ska se honom.

Simone Lönander är övertygad om att det är en person som kommit hit för att göra som alla andra – ha hemligt sex.

– Han kommer till en vändplan helt enkelt. Han stannar nog tills vi har åkt eller så kommer han tillbaka igen, tror Simone, som vill att en permanent vägbom upprättas.

En annan granne som SVT Nyheter Jönköping har pratat med vittnar om samma sak som Simone. Ett nedskräpat område.

– Sen hittar man lappar där det söks kontakter; handskrivna lappar med diverse önskemål och saker som erbjuds. Det kanske inte är det man vill se när man går en söndagspromenad, säger en granne.

Enligt SVT Nyheter Jönköping har de boende varit i kontakt med kommunen, som delvis äger marken, för att få vägen avstängd men hittills har man alltså inte fått sin vilja igenom.