— Vi är mycket glada över att kunna inbjuda traktens alla barn till Trolljakt, säger Janne Gustavsson från Folkets Hus styrelse.

Han berättar att man har fått en enorm respons bland både föräldrar, förskolor och från flyktingar boende på Invandrarverkets anläggning i Yxenhaga.

Annons

— Vi vet redan nu att de kommer cirka 40 personer därifrån med buss. Jag vet också många mor- och farföräldrar som planerar att komma i sällskap med barnbarn, säger Inger Strandlund som är initiativtagare och Folkets Hus-aktiv.

Först blir det en pjäs om prinsessan som bestämmer sig för att leta rätt på ett stort troll. Efter en fikastund, sponsrad av lokala företag, kommer artisterna att ha pyssel med alla barn.

Kulturföreningen Sticket är en ideell förening som startades 2006 och verkar i Jönköping med omnejd. Projektet med att ha en föreställning – Trolljakt – och följa upp med workshop, började på asylboenden i Jönköping och Gislaved.

— Vi fick ett fantastiskt mottagande vilket ledde till ett stipendium från Rotary och fortsatt arbete med flyktingbarn. Inför 2017 sökte vi medel av Region Jönköpings län för projektet ”Sagoskogen”, berättar Marie Albertsson.

Nu ges föreställningar för både stora och små. De barnföreställningar som framförts har spelats många gånger och innehåller musik, spänning, skratt och sagofigurer.

Föreställningen börjar klockan 15 och är gratis.