– Det var jätteskönt att få den starten efter uppehållet som vi nu fick. Vi fick även möjlighet att lufta truppen och ge speltid till killarna. Det var roligt att se hur försvarsspelet fungerade över 60 minuter, och inte bara 20 minuter i stöten, säger Anderstorps tränare David Löfgren till Värnamo Nyheter.

På fredag kväll ställs Anderstorp mot IF Kristianstad på bortaplan. En viktig match i toppen, då Skånelaget skuggar Anderstorp tre poäng bakom.

Annons

– De har ett samarbete med IFK Kristianstad och det händer att det kommer ner spelare därifrån. Därför är det lite svårt att veta på förhand vilket motstånd vi kommer att ställas emot. Det viktigaste för oss är att vi håller uppe farten och spelar ett bra försvarsspel, fortsätter Anderstorps tränare.

Anderstorp åkte ur allsvenskan, näst högsta serien, förra säsongen och målet är att ta klivet tillbaka redan den här säsongen. Anderstorp ligger i skrivande stund tvåa i den södra ettan. Kärra leder serien, två poäng före just Anderstorp. Ettan tar steget upp, medan tvåan och trean får kvalspela om att ta klivet upp i allsvenskan.

– Det känns som Kärra har legat två poäng före oss sedan den andra omgången. Men de förlorade innan jul och det visar att de inte kommer att vinna hela tiden heller. Vi möter dem i sista omgången men jag hoppas att det är avgjort innan dess, säger David Löfgren, som har alla friska och krya inför fredagens match.

Under onsdagen blev det också klart att Charlie Aronsson, som är född 1997, har förlängt sitt kontrakt med Anderstorp i ytterligare tre säsonger. Aronsson återvände till Anderstorp inför förra säsongen. Det nuvarande avtalet går ut efter den här säsongen men nu är det alltså klart att den här lovande handbollsspelaren stannar i Anderstorp åtminstone fram till och med säsongen 2020/2021.