– Det är sorgligt att man gör så här, och det verkar som att de kände till var sakerna fanns i lokalerna, säger Martin Wennberg, biträdande rektor på Apladalsskolan.

Enligt de första uppgifterna från polisen stals en Playstation och 150 kronor vid inbrottet i helgen på Apladalsskolan.

Dessutom skulle fem fönsterrutor ha slagits sönder vid inbrottet. De uppgifterna publicerades av Värnamo Nyheter.

Skolan är nu klar med sin inventering och då visar det sig att inbrottet var betydligt värre än så.

– Det här är det värsta inbrott vi har haft, de har stulit och slagit sönder för tusentals kronor, berättar Martin Wennberg på Apladalsskolan.

Redan i lördags kväll vid 20-tiden hade två elever på Apladalsskolan gått förbi skolan och sett att glasrutorna till några dörrar var sönderslagna.

Men de larmade inte polisen, enligt Martin Wennberg.

Fem dörrar sönderslagna

Annons

Det var först vid 10-tiden på söndagsförmiddagen som någon larmade polisen om inbrottet på Apladalsskolan.

Martin Wennberg kom till skolan vid 11-tiden för att skapa sig en bild av vad som hade hänt. Synen som mötte honom var inte trevlig.

– De hade slagit sönder fem glasdörrar, det är jättemycket. Vi tror att de gick in i fritidsdelen på baksidan av skolan, mot fotbollsplanen. De slog sönder en glasdörr till fritidsdelen och stal 150 kronor från handkassan i cafeterian, förklarar Martin Wennberg,

– Sedan ser det ut som att de hade försökt stjäla en platt-TV på väggen, men misslyckats med det. De hade försökt bryta loss den från väggen, de hade böjt den och förstört den, lägger han till.

Stal från vaktmästaren

Den förstörda TV:n är värd runt 10 000 kronor. I fritidsdelen stal de en Playstation med tio spel för 5 000 kronor.

På kontoret till fritidsdelen stal de dessutom en Ipad värd 3 000 kronor, enligt Martin Wennberg.

– De gick vidare och slog sönder dörren till hemkunskapen, där tog de två Mac-datorer och två Ipads, de är väl värda totalt 21 000 kronor. Sedan slog de in dörren till vaktmästarens rum och stal 500 kronor från kassan. De slog också sönder dörren till expeditionen, men där var de nog aldrig inne.

Totalt slog inbrottstjuvarna sönder och stal saker för omkring 50 000 kronor.

– Visst kan jag bli arg, men vad hjälper det? Men det är beklagligt och sorgligt att man gör så här, säger Martin Wennberg.