I november ska den nya skejtparken i Åbroparken stå klar. Bottenplattan är gjuten men mycket arbete återstår, därför är det fortfarande förbjudet att gå in på byggarbetsplatsen. Området är inhägnat och runt om sitter förbudsskyltar uppsatta.

Ändå tar sig unga människor in på området och åker i de ännu inte färdiga ramperna.

— Jag förstår att man tycker det är spännande och ser fram emot att den fina anläggningen ska öppna. Men att åka i dag är farligt och kan sätta käppar i hjulet för hela anläggningen, säger projektledaren Joakim Norgren.

Om kvällarna när byggjobbarna lämnat platsen har ungdomsgäng setts åka i betongramperna. Det handlar inte om små barn, utan om halvvuxna och vuxna personer.

Den som åker i ramperna kan skada sig själv eftersom armeringsjärn sticker upp och ut ur betongen. Dessutom är inte alla kanter slipade utan fortfarande vassa,

Annons

— Risken är också att man skadar betongen. De som åker vet ju inte var den hunnit härda färdigt, förklarar Joakim Norgren.

Hittills har inga ramper skadats. Men det har setts spår i betongen efter åkarna.

Projektledare Norgren säger att den som tar sig in på området begår ett lagbrott. Om det fortsätter kan polisen komma att kopplas in.

— Måste vi anlita vaktbolag kommer det att kosta pengar som vi skulle kunna använda till något roligare.

Joakim Norgren vädjar till åkarna att vänta till anläggningen är klar om ett par månader.

De enda som hittills fått prova ramperna är de som bygger anläggningen. De kommer från föreningen Bryggeriet i Malmö och är vana skejtare.

— Vi testkör ramp för ramp för att se att de blivit bra, säger Pierre Andreasen från Bryggeriet.