Värnamo

Konserten som äger rum klockan 19.00 blev det hårt tryck på snabbt, nu blir det en extra föreställning klockan 16.00. En av artisterna som ska underhålla publiken under kärlekskvällen är Jonas Blomberg som senast sågs på scen tillsammans med Alcazar på Värnamodagarna.

– Det är jätteroligt att få vara en del av det här, framförallt för att det är en bra grej också.

"Jag älskar att stå på scen"

Jonas har skrivit egna låtar sedan han var 14 år. Tidigare spelade han i ett band tillsammans med vännen, Simon Alkemark. Nu blir det mest akustiska spelningar när han har lite ledig tid från arbetet som brandman.

– Jag kommer bjuda på mycket energi. Jag älskar att stå på scen, så ett engagerat liveframträdande kommer det framförallt bli, säger Jonas Blomberg.

AnnSofie Björhag hoppas på att konserten kommer beröra många hjärtan under kvällen.
Foto: Mathilda Lavergren

AnnSofie Björhag som är grundare av Hjärta för barn och tycker det är ett roligt sätt att uppmärksamma de tio åren med en kärlekskonsert.

– Det här är något som många i alla åldrar kan tycka det är kul att vara med på. Temat är ju kärlek, så det blir en kärlekskonsert, säger AnnSofie Björhag.

Det blir olika professionella uppträdanden av dansare, någon som delar med sig av sin egen livsberättelse, uppträdande från olika åldrar, men med ett tydligt fokus på musikunderhållning. ​

Vad tror du Hjärta för barn har betytt för regionen under de här tio åren?

Annons

– Jag vet att för en del har vi betytt mycket för resten av livet, någon har till och med uttryckt att utan er hade jag inte funnits idag. Jag tror att det har betytt väldigt mycket hopp, väldigt mycket att känna igen sig i någon annan, att inte känna sig ensam.

Hjärta för barn ger stöd och hjälp till unga i form av stödgrupper, aktiviteter och förstående vuxna. I vissa fall har de hjälpt unga att komma ifrån situationer med mycket våld, missbruk, eller hjälpt dem att hitta en ny familj.

Hjälpt många unga

Vissa har fått roliga sommarlovsminnen eller en julklapp till jul. För andra har lagad mat och nya vinterkläder betytt mycket.

– I och med det att vi jobbar väldigt brett utifrån det behovet som den enskilda individen har, så kan vi såklart inte alltid matcha upp allas behov jämnt, men långt har vi kommit i många ungas liv, säger ​AnnSofie Björhag.

Johnny Gravengaard ser fram emot att framföra kärlekslåtar.
Foto: Privat

Johnny Gravengaard som spelar i Sampo är ambassadör för Hjärta för barn och för honom var det självklart att uppträda.

"Kul att fylla konserten klockan 16.00"

– Hjärta för barn gör en fantastisk insats. De erbjuder de här ungdomarna en plats där de kan träffa andra och slipper vara ensamma, säger Johnny Gravengaard och fortsätter:

– Vi har valt lite låtar som man annars kanske inte har hört när man varit och lyssnat på oss. De kommer passa in på temat. Det hade varit kul att fylla konserten klockan 16.00 också.

Ida Björhag och Patrik Ljungkvist kommer vara konferencierer. Förutom Jonas Blomberg och Sampo kommer även Alexandra Pepin, Maja Björk, Jonas Gallneby, Jonas Carpvik och Anna-Maria Toftgård uppträda.