Thåström behöver egentligen ingen större presentation. Som medlem i Ebba Grön och Imperiet samt i sin solokarriär har han jobbat sig upp till att bli en av Sveriges största rockartister genom tiderna.

Thåström var här senast i november förra året när han gjorde en konsert i Munksjömagasinen.

The Hellacopters är även de storheter inom rockgenren. Bandet som frontas av Nicke Andersson anses vara ett av de bästa livebanden i landet och pausade egentligen 2008. För två år sedan gjorde de dock en bejublad comeback med spelningar på bland annat Sweden Rock Festival.

Annons

Det är en märkvärt nöjd Per-Magnus Söder på Huskvarna Folkets Park som presenterar konserten.

— Det är superroligt, särskilt med tanke på att Thåström ska göra några får spelningar i Skandinavien i sommar. Och att han vill komma tillbaka hit och göra den här kvällen tillsammans med Hellacopters som troligtvis bara kommer att göra två, tre spelningar 2018, säger Per-Magnus Söder och fortsätter:

— Det är superkul med just den kombon, att det är unikt och inte görs någon annanstans. Man är lite mållös nästan, det är sådant som man jobbar länge med för att få till som arrangör.

Sedan tidigare är det klart att Nationalteatern och Sator kommer till parken i augusti. I maj kommer även The Hives till Park Sounds. Så det är en fullpackad rocksommar i parken.

— Det kommer troligtvis mer dessutom, men det är en bred, vi tänker folkets park. Så det som kommer att presenteras är nog i andra målgrupper och kategorier. Men det kommer att bli en fantastisk sommar 2018, säger Per-Magnus Söder.

Konserten med Thåström och The Hellacopters blir 24 augusti och det är även en av fåtal spelningar som Thåström gör i Skandinavien i sommar. Biljetterna släpps 9 februari.

Läs mer: Nationalteatern för konsert i Huskvarna