Mattias Tedenby, född och uppvuxen i Värnamo, var en av de första som gick av isen efter HV71:s onsdagsträning och nöjd var han inte.

Fakta: Brynäs–HV71

När, vad, var?

När: Torsdag 21 september, 19.00.

Vad: SHL, om..

Fakta: Brynäs–HV71

När, vad, var?

När: Torsdag 21 september, 19.00.

Vad: SHL, omgång två.

Var: Gavlerinken Arena.

Läget i Brynäs: Brynäs, som har hemmapremiär mot HV, inledde SHL med strafförlust borta mot Växjö i tisdags. Nyförvärvet Aaron Palushaj, som har imponerat under försäsongen, blev målskytt i premiären. Mikael Johansson som har plockats in som ersättare för skadade Jesper Boqvist, såg också pigg ut.

Läget i HV71: Oscar Sundh är fortfarande avstängd, Kevin Stenlund och Victor Ejdsell saknas på grund av skador, Linus Söderström är sjuk och Bill Sweatt är spelklar först till lördagens match mot Linköping.

JP-sportens Patrik Sjöblom tippar: 3–2.

— Vänta lite, jag ska bara lugna ner mig, säger Tedenby och återkommer några minuter senare.

Du verkar arg?

— Ja, men man måste ju visa känslor.

Vad handlar det om då?

— Inget speciellt, det är små detaljer i spelet som inte funkar.

Blir det lite extra laddat nu när det väntar finalrepris mot Brynäs?

— Det är klart att det blir en extra boost. Vi har en go känsla med oss från vårens matcher i Gävle och det ska bli spännande att åka dit och se var Brynäs står någonstans i dag.

Var står ni själva någonstans?

— Vi har en bit kvar att vandra men vi blir bättre och bättre. Jag tycker inte att vi spelade så bra mot Djurgården (i lördagens premiär) men vi spelade enkelt och var bättre utan puck och därför vann vi, säger Tedenby.

Annons

HV71 styrde kosan mot Gävle direkt efter lunch på onsdagen och återvänder inte till Jönköping förrän på fredag kväll men det är ett gäng spelare som saknas på resan.

Målvakten Linus Söderström är sjuk, Kevin Stenlund och Victor Ejdsell är skadade, Oscar Sundh är avstängd ytterligare en match och Bill Sweatt är ännu inte spelklar.

— Det är inget långvarigt med Ejdsell och Stenlund men de har lite känningar efter matchen mot Djurgården och Linus är sjuk. Som det ser ut nu är alla aktuella för spel i helgen, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Nu får HV-ledningen vaska om i laget redan efter en match. På onsdagsträningen var förstakedjan med David Ullström, Martin Thörnberg och Robin Figren intakt, Erik Andersson gick in mellan Mattias Tedenby och Sebastian Wännström och Anton Bengtsson kamperade ihop med Max Wärn och Pierre Engvall. Isac Brännström lär få ett par juniorer bredvid sig. David Gustafsson, som fick chansen redan i premiären, och Filip Sveningsson är två aktuella namn.

— Det är som det är och vi spelar med det lag vi har, säger Lindbom.

Blir det lite speciellt för dig också att möta vårens finalmotståndare?

— Det blir säkert lite extra runt matchen och media kommer troligen att fokusera på att det är finalrepris men det är nya lag och nya förutsättningar.

— Jag såg Brynäs match mot Växjö och tycker att Brynäs var bra och nu har de hemmapremiär, så de vill säkert visa vad de går för. Vi får vara beredda på att de kommer ut hårt.

SHL