För nästan exakt ett år sedan köpte Jörgen och Kicki Kopsch upp två nya leksaksbutiker. Nu äger syskonen, tillsammans med Kickis man, sammanlagt sju Önska- och Lekiabutiker runt om i Sverige, det senaste tillskottet kom förra veckan, en butik i Falkenberg. Det handlar om en Önskabutik som ska startas i samarbete med paret Jonas Berg och Anna Whalstöm Berg. Anna arbetar på Önska i Gislaved hon kommer vara vd, berättar Kicki.

Hur kommer det sig att ni köpt ytterligare en butik?

Annons

– Det var en äldre man som ägde butiken, som är en traditionell porslinsbutik och han har länge velat att vi skulle köpa den, men vi har inte varit mogna förrän nu. Det kommer bli en utmaning som vi ser väldigt mycket fram emot, förklarar hon.

Varför tror du att det går så bra för er bransch?

– Vi satsar på de fysiska butikerna, vilket behövs. Kunder vill inte bara köpa allt på nätet utan det finns en efterfrågan av att möta någon av kött och blod och inte alltid beställa allt på nätet. Det är därför satsar vi på både fysisk butik och näthandel.

Har ni tankar på mer expandering?

– Det är hemligt, nej men man ska aldrig säga aldrig, men vi har inga planer just nu på det, berättar Kicki Kopsch med skratt i rösten.